علی
معنی، ریشه و فراوانی تعداد اسم علی در ثبت احوال ایران و اسم های ترکیبی با علی
معنی علی Ali name meaning
علی یعنی: بلند مرتبه، بزرگ.
ریشه اسم علی
ریشه نام علی عربی است و یک اسم پسرانه مذهبی محسوب می شود. اسمی که در دهه های ۴۰، ۵۰ و ۶۰ خیلی زیاد در ایران برای نامگذاری فرزند پسر استفاده شد. هم به تنهایی و هم به شک ترکیبی با دیگر نام ها. مثل علیرضا و خیلی نام ها که در ادامه این نام های ترکیبی با علی را خواهید دید.
اسم های ترکیبی با علی
علی آریا، علی آرین، علی ابراهیم، علی احسان، علی اَرشیا، علیاصغر، علیاکبر، علی امین، علیپارسا، علیپاشا، علی پویا، علی جواد، علی حسام، علی حسین، علی سام، علی سجّاد، علی صدرا، علی طاها (علی طه)، علی عادل، علی عطا، علی ماهان، علی مهر، علی مهراد، علی مهزیار، علی واهب، علی هادی، علیسا (به معنی مانند علی)، علی علی سان (علیسان)، علی والا، علیحسن، علیرضا (علیرضا)، علیسالار، علیسینا، علیصالح، علی عرشیا، علیعرفان، علیفؤاد، علیکیا، علیمحمّد، علیمرتضی، علیمهدی و علینقی.
همانطور که می بینید بیشتر اسامی ترکیبی با علی از یک اسم عربی دیگر به همراه اسم علی ساخته شده اند. البته لیست بالا به صورت علی + یک اسم دیگر است. در ادامه اسم های ترکیبی با علی به صورتی که اسم علی به عنوان پسوند به کار رفته است را می بینید.
نکته دیگر ترکیب اسم عربی و فارسی است که به سلیقه خیلی ها جور نیست. ترکیب هایی که ریشه ای در تاریخ و هیچ فرهنگی نداشتند مثل اسم های علی پاشا. از این دسته از نام ها در ترکیب های دیگر مثل اسم های ترکیبی با محمد هم هست. مثلا نام محمد پارسا در میان خانواده های مذهبی امروزی به چشم می خورد.
احمدعلی، امیدعلی، امیرعلی، امینعلی، حسنعلی، حسینعلی، عمادعلی، فربدعلی، محمّدعلی، مرتضی علی و والاعلی.
در این بین نیز اسم محمدعلی در دهه های قبل و اسم امیرعلی در دهه ۶۰ و ۷۰ محبوبیت بیشتری نسبت به سایر نام ها در این دسته داشتند.
اسم علی در ثبت احوال ایران
فراوانی علی در ثبت احوال
تعداد اسم علی در ثبت احوال ۲۴۱۲۷۴۰ نفر است. (طبق آمار ثبت احوال، که البته از سال ۱۳۹۶ به روز نشده است.) علی از جمله نام های با فراوانی بالا در ایران است.
معنی علی در ثبت احوال
در ثبت احوال نام علي این چنین معنی شده است:
علی = از نام های خداوند متعال است “و هو العلی العظیم” به معنای بلند قدر و شریف است و نیز به معنای شدید، محکم و ارجمند بکار رفته است .
علی: نام اولین امام شیعیان است و کنیه او ابوالحسن و ابوتراب و ملقب به مرتضی ، حیدر کرار و امیرالمومنین می باشد. مولا علی (ع) پسر عمو و داماد پیامبر اکرم (ص) در دوران حکومت ۵ ساله خود الگوی کاملی از حکومت و مدیریت اسلامی را از خود به یادگار نهاد که در نهج البلاغه اثر گرانبهای آن بزرگواری جمع آوری شده است .
هر کس نام او “علی” باشد و حرمت این نام را حفظ کند از رفعت طبع و مروت و عدالتخواهی و عشق به حقیقت آفرینش بهره مند خواهد شد خداوند متعال به حرمت این نام عنایت ویژه ای به او و خاندانش خواهد کرد، همچنین خانواده ای که با نام علی بر روی فرزندان خود به یاد مظلومیت و تنهایی مولا علی (ع) باشند و قلب خود را به کانون ولایت او نزدیک کنند ، خدای متعال نور معرفت خود را در قلب آنان شعله ور می سازد و مولای متقیان علی (ع) را ضامن عبور آنان از پل صراط خواهد کرد. کسانیکه نامشان “علی” است اگر اهل طهارت و دائم الوضو باشند “علی” بعنوان یکی از اسماء الهی مربی نفوس آنان خواهد شد و سبو های جانشان را از علم لدن پر خواهد کرد و هوشمندی و فراگیری علوم در آنان زبان زد خاص و عام خواهد شد و از سلامت روان و صلابت نفس قابل ملاحظه ای بهره مند خواهند شد بویژه در فردای قیامت که همه دل ها لرزان و همه چشم ها گریان است، عَلَم شفاعت مولا بر سر آنان برافراشته خواهد شد.
یارب به علی دل مرا شیدا کن فارغ ز تمام لذت دنیا کن
یک قطره ز علم او به جانم افشان این سینه کوچک مرا دریا کن
اسم های هم معنی با علی
از نام های هم معنی با اسم علی می توان به اسم ها والا، علیا (که البته اسم دختر است)، رفیع و کبیر اشاره کرد. همگی نام های ذکر شده ریشه عربی دارند.
اسم های مشابه علی
اسم دختر که به علی بیاد
نام های دخترانه المیرا، غزل، عسل، النا، لیانا از جمله اسم های دخترانه متناسب با علی هستند. حتما لیست اسم های دختر متناسب با علی را نیز ببینید.
اسم پسر که به علی بیاد
نام های پسرانه ایلیا، اردلان، ایلیاد، ایمان، امیرعلی و دیگر اسم های ترکیبی با علی که در بالا به آن اشاره شد از جمله اسم های پسرانه متناسب با نام علی هستند.
اگر به دنبال متناسب ترین نام ها با معیار های مد نظر خود هستید، قسمت مشاوره اسم را ببینید.
اسم علی به انگلیسی
طرح اسم علی برای پروفایل
نظر شما درباره اسم علی چیست؟ آیا این نام را برای فرزند می پسندید؟
The post معنی کامل اسم علی first appeared on نام فارسی.
No comments:
Post a Comment